medical-clinic-lux-artikkeli

Lupa kauneuteen

Koskaan ei ole liian myöhäistä eikä turhamaista tulla esteettiseen hoitoon, sanoo Lääkäriklinikka Luxin Susanna Hanhineva

Sanna Teurokoski makaa hoitopöydällä silmät suljettuina, kun Anni Seiskari puhdis-taa hänen kasvojaan ennen botulii-nihoitoa. Teurokoski tuli Lahdesta Kouv-laan Lääkäriklinikka Luxille vartavasten hyväksi toteamansa Seiskarin vastaanotolle.

– Ota hämmentynyt ilme. Voit vapauttaa. Saattaa tulla nipsuja. Muistat vain hengitellä rauhassa, Seiskari opastaa antaessaan pistoshoitoa otsan alueelle. Seiskari on Pirkanmaalla asuva erikoislääkäri ja Lääkäriklinikka Luxin vastuulääkäri. Hän pitää vastaanottoa kerran kuukaudessa Kouvolan Kalevankadulla.

– Kiinnostuin joitain vuosia sitten tosissani esteettisistä hoidoista ja täydensin koulutustani Baltian mais-sa ja Saksassa, sanoo Seiskari, joka on itse saanut botuliinista apua mig-reeniinsä.

– Esteettinen hoito voi tuntua hintavalta, mutta se on kustannustehokkaampaa kuin yrittää nuorentaa ihoa kymmenillä kalleilla voiteilla.

 

Botuliinihoidosta luomenpoistoon

Lääkäriklinikka Luxin emoyhtiö on MFI Finland Oy. Toimitusjohtaja Markku Hanhineva perusti firman vuonna 2016 vaimonsa Susanna Hanhinevan kanssa.

– Meillä on erikoislääkäriasemalupa. Tarjoamme esteettisiä lääkäri-palveluja klinikoillamme Helsingissä, Tampereella ja Kouvolassa, Markku Hanhineva sanoo. Firmalla on lisäksi oma hoitotarviketukku, Z-fill-täyteainesarjan maahantuontia sekä toisinaan pop-up-klinikoita Rovanienellä, Oulussa, Forssassa ja Kuopiossa yhteistyöfirmojen vuokratiloissa.

– Rekrytointi on nyt käynnissä Kouvolassa. Etsimme klinikalle muutamaa paikallista lääkäriä ja sairaanhoitajaa pitämään vastaanottoa oman toimensa ohessa. MFI Finland kouluttaa uudet työntekijänsä alalle. Toimintamalli on niin sanottu ”Bedside Training”. Siinä se-niori perehdyttää noviisia, joka seuraa vieressä asiakastyötä ja saa samalla opetusta.

– Kouvolassa kysyntää on samoille hoidoille kuin muuallakin. Tyypillinen on botuliinihoito, jota käytetään juonteiden häivyttämisen lisäksi migreenin, liikahikoilun ja hampaiden narskuttelun taltuttamiseen. Myös tikitön luomenpoisto on tulossa Kouvolaan. Saamme tarvittaessa luomesta näytteen laboratorioon patologin lausuntoa varten.

 

Hoito kuin kuvanveistoa

Susanna Hanhineva on koulutukseltaan sisätautien ja kirurgian sairaanhoitaja, jolla on vuosien työkokemus esteettisistä hoidoista.

– Ajauduin alalle tavattuani Tiina Jylhän 15 vuotta sitten Bjärne Kalliksen vaalikampanjassa. Kouluttauduin pääasiassa ulkomailla, työskentelin Estetian pistoshoitoklinikoilla ja kehitin Lääkärikeskus MedFinin toimintaa. Tein töitä monille työnantajille, kunnes mieheni ehdotti oman klinikan perustamista. Hanhineva on paluumuuttaja. Hän on asettunut Kouvolassa taloon, jota piti pitkään vuokralla. Työt vievät viikoittain Helsinkiin, mutta matka ei ole onneksi pitkä. Tyypillinen asiakas tulee klinikalle vanhenemisen tai muodonmuutostoiveen takia. Hyaluronihappo on kehon oma aine, joka sitoo runsaasti vettä. Sen määrä elimistössä alkaa vähentyä 40 ikävuoden jälkeen. Ku-dosten tyhjeneminen vedestä näkyy kasvoissa veltostumisena.

– Nestettä sitova hyaluronihappo-hoito on kuin kuvanveistoa. Sillä voidaan palauttaa kasvoille raikas ilme ja korjata esimerkiksi trauman aiheuttamaa vauriota. Susanna Hanhineva uskoo, että esteettiset hoidot ovat tulleet jäädäkseen.

Ennen itseä saatettiin hemmotella tavaroilla, nyt satsataan ulkonäköön. Hoitoja on laaja variaatio ja niitä voidaan yhdistellä. On palkitsevaa nähdä kiitollinen ja onnellinen asiakas, joka saa avullamme itseään vaivaavan asian kuntoon.

Jaa artikkeli